Karin Krog om sitt liv i ord og toner

Norges ukronede jazzdronning, sangerinnen Karin Krog, og hennes livs- og musikkpartner, John Surman, sørget for en svært vellykket avslutning av FSUs første halvår på utescenen ved Fornebupiloten 11/6. Krog og Surman tok de begeistrede tilhørerne med på en både informativ og morsom gjennomgang av sangerinnens norske og internasjonale karriere. 

Krogs store inspirasjonskilde var Billie Holiday, som hun hørte på konsert i Oslo i unge år. Hennes sanglærer gjennom seks år var operasangeren Anne Brown, den første som spilte den kvinnelige hovedrollen i George Gershwins opera «Porgy and Bess». Krog ga Anne Brown mye av æren for at hun ikke bare er blitt en stor tolker av standardmelodier, men også har skaffet seg en trofast og engasjert lytterskare til improvisert vokaljazz uten ord. Det krever profesjonell stemmebruk av beste kvalitet.

De fremmøtte fikk høre opptak av Krog i samspill med den svenske pianisten Bengt Hallberg, bassistene Red  Mitchell fra USA og Niels Henning Ørsted Pedersen fra Danmark og den amerikanske tenorsaksofonisten Dexter Gordon.

Avslutningsvis ga Krog og Surman til beste et sett med folkemusikkinspirerte toner samlet av blant andre Krogs oldefar Anders Heyerdahl og utsøkte jazzimprovisasjoner basert på musikk fra blant andre Duke Ellington.

Skroll til toppen