Siste nytt

INNBYGGERINITIATIVET – oppdatering

Frivilligheten på Fornebu representert ved Fornebulandet vel, Foreningen for Fornebo vel, Fornebu Senioruniversitet, Fornebu kulturforum, Bærum kulturråd, Human-Etisk Forbund (Bærum lokallag) og Fornebupiloten reagerte i oppstart av medvirkningsprosessen sterkt på kirkens krav og ønsker for det privatiserte “kirkerommet” i det planlagte flerbrukshuset.

Les mer »

Nobels fredspris – fortsatt verdens viktigste pris

Advokat Berit Reiss-Andersen ga de fremmøtte på FSU medlemsmøte 2. april en grundig og innsiktsfull gjennomgang av historien til Nobels fredspris og et uvanlig åpenhjertig innblikk i arbeidet til Den norske Nobelkomiteen. Reiss-Andersen har vært medlem av komiteen i 11 år, og har nettopp gått av som dens leder.

Les mer »

FLERBRUKSHUS for ALLE på FORNEBU

Det har kommet spørsmål om hvorfor Fornebulandet vel, Fornebupiloten, Foreningen for Fornebo vel, Fornebu Senioruniversitet, Fornebu kulturforum, Bærum kulturråd og Human-Etisk Forbund (Bærum lokallag) har tatt initiativ til en underskriftskampanje (https://minsak.no/sak/3046) for å sikre alle en tilgang til hele flerbrukshuset.

I dette innlegget forklarer vi hvorfor vi ber politikerne revurdere vedtaket fra 2019.

Les mer »

Feststund fra grava

Kapellmester Per Christian Revholt, bosatt på Fornebu, ga de fremmøtte på FSUs medlemsmøte 19. mars en musikalsk og teaterhistorisk feststund.

Les mer »

Universets mysterier baserer seg på Big Bang

Astrofysiker Håvard Tveit Ihle fra Universitet i Oslo (UIO) ga en fascinerende innføring i Universets mysterier da han foreleste for FSU 20. februar. Han etterlot et inntrykk av at det fortsatt er mye vi ikke vet om det store universet som vår egen galakse, Melkeveien, er en liten del av.

Les mer »

VIL DU? – KJENNER DU NOEN?

FSU har ÅRSMØTE tirsdag 12. mars og har ledige plasser i styret. Kan du tenke deg å engasjere deg i FSU som styremedlem, melder du din interesse til VALGKOMITÉEN v/ leder snarest mulig. ELLER Kjenner du noen som kan være villige til å påta seg et styreverv, anbefaler du vedkommende

Les mer »

Norsk fredsdiplomati; et tveegget sverd

For første gang arrangerte FSU 6. februar en dobbeltforelesning. Det ble en inspirert, underholdende, men også tankevekkende forelesning som bidro til å utfordre våre egne holdninger og vår oppfatning av Norge som fredsnasjon.

Les mer »
Skroll til toppen