Digitalt medlemskort med QR-kode

Fornebu senioruniversitet bruker digitale medlemskort (med QR-kode), for å gjøre registreringsprosessen på arrangementene så effektiv som mulig, uten bruk av blyant og papir.

QR-koden er en effektiv metode for å registrere deltagere på våre arrangementer slik at medlemmene kommer raskt inn på arrangementet.

Hva er et digitalt medlemskort?

Det digitale medlemskortet er en QR-kode, slik som den i bildet til denne artikkelen. Når vi skanner den, får vi registrert nødvendig kontaktinfo på hvert medlem som vil inn på våre arrangementer. 

Din QR-kode ligger inne på din personlige medlemsside på fsuni.no under menyvalget “Min side”.

Hvordan får jeg tak i den?

Du får tak i din QR-kode ved å logge seg inn på medlemssiden på vår nettside fsuni.no. Dette kan du gjøre på mobilen, slik at du kan vise frem det digitale medlemskortet ved ankomst til arrangementet. Logg inn med e-postadresse og passord. Trykk så på Vis Digitalt Medlemskort.

Du kan også gjøre dette på PC/MAC/Nettbrett hjemme og ta bilde av medlemskortet med telefonen din, eller skrive ut siden, slik at du har det lett tilgjengelig for fremvisning for inngangsregistrering. Har du problemer med å hente frem ditt digitale medlemskort, anbefaler vi at du møter opp tidlig så vi kan hjelpe deg.

Det er hjelp å få hvis du trenger det

Hvis du trenger hjelp, kan du komme mellom 09.00 og 10.00 på arrangementsdagen for å få hjelp med innlogging, og lære hvordan du henter frem medlemskortet.

Hvorfor sendes ikke medlemskortet i posten?

Nyvinningen med digitalt medlemskort har vi innført av flere grunner. Skanning av QR-kode er en kontaktløs form for registrering av oppmøte. Det er også en mye raskere metode ved innslipp til arrangementer enn å kontrollere medlemskort og så finne frem på våre medlemslister for avkryssing.

Kortet er digitalt både for å minimere kostnader med produksjon og utsendelse, og fordi man da ikke kan miste det. Så lenge man har en mobil, og kan logge inn på medlemssiden på fsuni.no, har man tilgang til kortet.

Hvis man ønsker å lagre QR-koden på telefonen, f.eks i bildegalleriet, kan man få hjelp til å gjøre dette i forkant av arrangementet. Det er også mulig å logge seg inn på medlemssiden på PC eller Mac, og laste ned kortet som et pdf-dokument, hvis man heller vil skrive det ut og ta med utskriften på arrangementet.

Skroll til toppen