Velg visning

Arrangement Views Navigation

I dag

Torbjørn Røe Isaksen – Hvorfor tror vi ikke på nåtiden?

Fornebupiloten Fornebu S

Torbjørn Røe Isaksen har en politisk fortid som statsråd i tre departementer i Erna Solbergs regjering. Han var stortingsrepresentant for Telemark Høyre fra 2009 til 2017 og leder av Unge Høyre fra 2004 til 2008.

Per Christian Revholt – Minner fra Grava

Fornebupiloten Fornebu S

En kjærlighetserklæring om kunstens nødvendighet, sett fra en kapellmesters ståsted i orkestergraven. Først og fremst fra Nationaltheatret, men også fra andre teatre i inn og utland.

Berit Reiss-Andersen – LAW and PEACE

Fornebupiloten Fornebu S

Berit Reiss-Andersen, advokat og ikke minst medlem av Nobelkomiteen fra 2012 (leder fra 2017) skal holde en forelesning hos oss som hun har kalt «Law and Peace».  Reiss-Andersen har også vært statssekretær i Justisdepartementet fra 1996 til 1997 og var leder av Den Norske Advokatforening fra 2008 ti 2012. To kriminalromaner har hun utgitt sammen med Anne Holt.

Cato Guhnfeldt – Fornebu 9. april 1940

Fornebupiloten Fornebu S

På 84-årsdagen for Tysklands angrep på Norge i 1940 tilbyr FSU det første av to foredrag om Fornebu under den tyske okkupasjonen.

Kjell-Ole Haune – Krigsspor på Fornebu

Fornebupiloten Fornebu S

I forbindelse med byggearbeidene på Fornebu fant Skanska en bunker som hittil hadde vært ukjent for byggherren og kommunen.

Kjell-Ole Haune, med en over-gjennomsnittlig stor interesse for krigsminner i lokalmiljøet, ble kontaktet av OBOS. Haune, som selv vokste opp på Snarøya, hadde selv avlagt bunkeren et besøk kort tid før flyplassen ble nedlagt og hadde egne foto som skapte stor interesse hos Riksantikvaren.

KVELD med MUSIKK og PIZZA

Fornebupiloten Fornebu S

NYTT TILBUD!

STYRET inviterer til bli-bedre-kjent-med-hverandre-kveld.

Inga Bejer Engh – Hvordan har barn det i ett av verdens beste land?

Fornebupiloten Fornebu S

Inga Bejer Engh, barneombud fra august 2018, vil fortelle om sine vurderinger av barns oppvekstvilkår og situasjonen i vårt land. Bejer Engh er tidligere tingrettsdommer og statsadvokat. I sistnevnte rolle var hun en av aktorene i straffesaken mot Anders Behring Breivik.

STUDIETUR – UTØYA

.22.7.2011 ble Utøya åstedet for Norgeshistoriens verste terrorangrep da AUF sin sommerleir ble angrepet av en høyreekstrem terrorist. I dag er Utøya en åpen, tilgjengelig og inkluderende arena for å engasjere, lære og minne.

STUDIETUR – Tanum kirke & Ringi gård

Tanum kirke er en romansk kirke konstruert i en rektangulær form og datert til ca 1100–1130. Kirken ligger på Tanumplatået og er en av to middelalderkirker i Bærum. Den har kalkmalerier fra 1300-tallet og middelalderske skulpturer.

Wolfgang Plagge – Humor i musikken

Fornebupiloten Fornebu S

Det er med stor glede vi ønsker Wolfgang Plagge velkommen tilbake til Senioruniversitetet. Sist snakket han om Romantikken i kunsten. Denne gangen ønsker han å ta for seg «humor i musikken».

Skroll til toppen