Velg visning

Arrangement Views Navigation

I dag

Hege Duckert – Katti Anker Møller; en pioner i norsk kvinnehistorie

Fornebupiloten Fornebu S

Hege Duckert er den norske journalisten og forfatteren som har spesialisert seg mest på norsk kvinnebevegelses historie. I 2021 ga hun ut boken «Norsk kvinnehistorie på 200 sider» og i fjor kom biografien «Katti Anker Møller – å bestemme over livet.»

STUDIETUR – Kistefos museum – The Twist, skulpturparken og galleriene

Fornebu S Snarøyveien 55

Vi besøker Kistefos museum som er unik kulturdestinasjon, beliggende i vakre omgivelser på Jevnaker. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark med 52 skulpturer, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum.

Kr. 750

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen – En «årstale» i øret på finansministeren

Fornebupiloten Fornebu S

I tolv år – fra 2011 til 2022 – holdt Øystein Olsen sentralbanksjefens årstale for eliten i norsk politikk og næringsliv. Sentralbanksjefens årstale er en av de viktigste analysene av situasjonen i norsk økonomi, og blir ofte sett på som retningsgivende både for finans- og rentepolitikken i tiden etter at talen blir holdt.

Hallvard Notaker – Valg i USA; supermakt i politisk vranglås

Fornebupiloten Fornebu S

Det er presidentvalg i USA 5. november, og det er close race mellom Joe Biden og Donald Trump. Valgkampen har foregått lenge allerede så det er mulig vi når et metningspunkt innen valget av president og visepresident finner sted. Alt tyder på at det i hittil har fått med oss i media bare er en smakebit

Karin Hellandsjø – Claude Monet og Norge

Fornebupiloten Fornebu S

Kunsthistoriker Karin Hellandsjø som gjennom en årrekke har arbeidet med temaet gjennom utstillinger og publikasjoner, vil her gi en presentasjon av Monets opphold i landet og arbeidene han laget her.

Skroll til toppen