Personvernerklæring

Hvem vi er

Fornebu senioruniversitet er en organisasjon som arrangerer forelesninger og studieturer for seniorer.

Vår nettstedsadresse er: http://www.fsuni.no

Fornebu senioruniversitet (FSU) bestreber seg på å behandle private data i henhold til personopplysningsloven m/ forskrifter, den såkalte General Data Protection Regulation (GDPR).

Denne personvernerklæringen gjør rede for vår håndtering av personopplysninger som samles inn for å utøve våre tjenester overfor medlemmer og andre vi jobber med.

Behandlingsansvarlig i organisasjonen er styreleder om ikke oppgaver er delegert. Henvendelser for retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til post@fsuni.no  

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Fra våre medlemmer innhenter vi navn, adresse, telefonnummer, fødselsår og e-post adresse. Ved innmelding (venteliste og medlemsliste) i FSU samtykker man til at personopplysninger/kontaktinformasjonen kan brukes for å kunne gi FSU-tilbud og informasjon knyttet til medlemskapet. Ved avsluttet medlemskap slettes dine personopplysninger.

Data slettes innen et år etter at et medlemskap eller interesse opphører.

Styret vil kontrollere at data er sikkert lagret og behandles i tråd med GDPR.

Medlemmer registreres med sine respektive QR-koder på våre arrangementer. Når ikke-medlemmer deltar, noteres navn og telefon/e-post. Disse identifiserbare dataene oppbevares i inntil to måneder og blir i løpet av denne perioden anonymisert for i bruk i forbindelse med utarbeidelse av statistikker og rapporter.

FSU skal ikke dele eller utlevere personopplysninger til andre eller tredjepersoner.

E-post

Medlemmene kan sende e-post til post@fsuni.no. Som ellers, bør ikke sensitiv informasjon sendes med e-post. Mottatte e-poster vil bli behandlet i henhold til innhold og slettes når korrespondansen er avsluttet.

Nyhetsbrev

Som medlem hos oss mottar du våre nyhetsbrev. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev, brukes din registrerte e-post adresse. Denne lagres i en egen database, deles ikke med andre og e-post adressen slettes ved avsluttet medlemskap.

Påmelding studieturer og seminarer

Via vår nettside er det mulig å melde seg på studieturer, seminarer og annet. I tilknytning til dette samler vi informasjon som navn og kontaktopplysninger i tillegg til allergier og behov for tilretteleggelse. Disse personopplysningene blir ikke brukt til andre formål enn å administrere arrangementet. Personopplysningene vil slettes etter endt arrangement.

Bilder og videoer

Vi tar situasjonsbilder og videoer på våre arrangementer. Ifølge Datatilsynet kan  situasjonsbilder defineres som bilder der aktiviteten eller hendelsen på bildet er det egentlige motivet.  Akkurat hvem som er med på bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet. Slike bilder kan gjengis offentlig uten samtykke fra de som er avbildet såfremt bildet gjengir forsamlinger eller hendelser som har allmenn interesse. Ved nærbilder vil vi innhente tillatelse før en eventuell publisering.

Våre bilder og videoer kan bare brukes på www.fsuni.no, vår Facebook-side, vår Instagram-konto, medlemmenes «Min side» og annen FSU-informasjon. Før publisering foretas en interesseavveining. Det betyr at FSU gjør en vurdering av om formålet med publiseringen er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern.

Smittevernprosedyrer

Vi registrerer fremmøtepå våre arrangementer i tråd med myndighetenes krav. Denne informasjonen lagres så lenge det er nødvendig i henhold til de til enhver tid gjeldende smittevernregler. I denne forbindelse tas det også oversiktsbilder hvor deltakerne er identifiserbare.

Hvor oppbevares data

Persondata lagres i en database der bare dataingeniør, styreleder og noen styremedlemmer har tilgang. Disse har taushetsplikt. FSU har tilfredsstillende backup-rutiner som sikrer at viktige data ikke blir slettet ved et uhell.

Hvem har tilgang

Bare relevante styremedlemmer har tilgang til data. Alle med tilgang er informert om gjeldende personvern prinsipper (GDPR).  De er også orientert om at de har taushetsplikt. Ingen data vil deles eller selges til utenforstående eller tredjeperson.

Spørsmål om data kan rettes til styreleder: man finner kontaktinformasjo under fanen “Kontakt FSU“i menyen øverst på siden.

Informasjonskapsler

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for “Husk meg» vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Nettstedet bruker Google Analytics med anonym statistikk for å forbedre nettstedet og informasjonen som er tilgjengelig. For mer informasjon om hva Google Analytis innebærer kan du besøke Google sine sider og lese om Google Analytics. Du kan også sperre for Google Analytics i nettleseren din. Fremgangsmåten varierer ut fra hvilken nettleser du bruker, så her må du Google etter navnet på nettleseren din og hvordan blokkere Analytics.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke dine opplysninger med noen tredjepart. Kontoinformasjonen din blir lagret hos Domeneshop AS, en norsk webhotell-leverandør med servere i Norge. Mojowire, vår webutvikler-partner har, med godkjenning av FSU, tilgang til brukerdata for å kunne bistå med støtte og hjelp der dette trengs.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet, lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Rull til toppen