Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen – En «årstale» i øret på finansministeren

1. oktober | 11:00 - 12:30

I tolv år – fra 2011 til 2022 – holdt Øystein Olsen sentralbanksjefens årstale for eliten i norsk politikk og næringsliv. Sentralbanksjefens årstale er en av de viktigste analysene av situasjonen i norsk økonomi, og blir ofte sett på som retningsgivende både for finans- og rentepolitikken i tiden etter at talen blir holdt.

Olsens foredrag for FSU blir holdt få dager før finansminister Trygve Slagsvold Vedum legger fram regjeringens Støres siste forslag til statsbudsjett i denne stortingsperioden. Derfor kommer Olsen til å gi den aktuelle økonomiske bakgrunn for det budsjettet Stortinget skal behandle utover høsten.

Før Olsen utnevnt til sentralbanksjef i 2010, var han blant annet ekspedisjonssjef i Finansdepartement og administrerende direktør i Statistisk Sentralbyrå. Han var en av arkitektene bak handlingsregelen for bruk av oljepenger, som ble innført under Jens Stoltenbergs første regjering i 2001.

Øystein Olsen er nå tilknyttet tenketanken Civita, og har nettopp utgitt boken «Lykkelandet» der han gir et innsidebilde av hvordan oljen i Nordsjøen har påvirket norsk økonomi og politikk.  Olsen er bosatt på Fornebu.    

Detaljer

Dato:
1. oktober
Tid
11:00 - 12:30

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart
Skroll til toppen