Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

STUDIETUR – Kistefos museum – The Twist, skulpturparken og galleriene

24. september | 09:15 - 15:30

Kr. 750

Vi besøker Kistefos museum som er unik kulturdestinasjon, beliggende i vakre omgivelser på Jevnaker. Kistefos er bygd på det tidligere fabrikkområdet til Kistefos Træsliperi AS og består i dag av en imponerende skulpturpark med 52 skulpturer, to kunstgallerier med skiftende utstillinger, samt et industrimuseum.

Pris: 750 kr inkl. lunsj (drikke kjøpes selv)

Program:

  • 09.15 Oppmøte bussholdeplassen utenfor Fornebu S (i Snarøyveien)
  • 09.30 Avgang buss
  • 11.00 Guidet tur The Twist og skulpturparken
  • 12.00 Tid til å se resten av parken, øvrige gallerier og museumsbutikken på egenhånd
  • 13.00 Lunsj; smørbrød og dagens dessert, i kafeens paviljong – drikke kjøpes selv
  • 14.00 Avgang buss
  • 15.30 Ankomst Fornebu S

Det nye signaturbygget The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. Bygget er tegnet av de danske arkitektene i BIG – Bjarke Ingels Group og er et helt unikt utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over Randselva. Galleriet vrir deg på midten i en skulpturell form og formelig svever i et 60 meter langt spenn. The Twist har vakt stor internasjonal oppmerksomhet har mottatt en rekke priser og nominasjoner for sitt unike design.

Utstillingen i The Twist på Kistefos er den første soloutstillingen i Norden med malerier og tegninger av den anerkjente britiske kunstneren Hurvin Anderson.

Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer og inneholder i dag 52 skulpturer av markante samtidskunstnere.

Hvert år byr Kistefos på nye kunstutstillinger med anerkjente nasjonale og internasjonale kunstnere i Nybruket Galleri som ligger i en av de gamle fabrikkbygningene til A/S Kistefos Træsliperi.

Kistefos slik vi kjenner det i dag ble etablert i 1996 av den norske forretningsmannen og kunstsamleren Christen Sveaas. Han er barnebarn av Anders Sveaas som i sin tid grunnla Kistefos Træsliberi AS, et selskap som produserte tremasse på Kistefos fra 1889 til midten av 1950-tallet. Maskinene og bygningene er bevart og skaper i dag en “levende fabrikk” for de besøkende på Kistefos.

Industrihistorien går igjen som en rød tråd gjennom hele parken, og er uløselig knyttet til Kistefos’ historie. Randselva bukter seg gjennom hele området og var i sin tid selve grunnlaget for industridriften. I dag fremstår elva som en vakker og beroligende signatur, og flere av skulpturene i parken har hentet inspirasjon fra nettopp vannet og industrihistorien.

Detaljer

Dato:
24. september
Tid
09:15 - 15:30
Kostnad:
Kr. 750

Sted

Fornebu S
Snarøyveien 55 + Google-kart
Skroll til toppen