Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

UTSOLGT: STUDIETUR – Oscarsborg festning med M/S “RIGMOR”

20. august | 08:45 - 15:00

FSU går om bord på MS “RIGMOR” for en seks timers guidet seilas tur-retur Oscarsborg med omvisning på festningen. Turen til Oscarsborg tar 2 timer hver vei. Omvisningen på stedet tar 1,5 time.

MS «Rigmor» regnes som Norges eldste rutegående treferge i kontinuering drift. Den populære og velkjente trefergen MS «Rigmor» fikk i 2022 status som «vernet skip» av Riksantikvaren.

For 750 kr får du 

PROGRAM

  • 08:45  Fremmøte på kaia v/ Sjøflyhavna på Fornebu
  • 09:00  Etter sikkerhetsgjennomgangen, går vi om bord og kaster loss
  • Nysmurte bagetter og kaffe/te serveres (inkludert i prisen)
  • Andre drikkevarer kjøpes om bord. Medbragte alkoholholdige forfriskninger er ikke tillatt (skjenkebevilling)
  • 15:00  Retur Sjøflyhavna

Om seilasen

I stedet for et fjordcruise med passasjerfergen MS Rigmor, legger vi i år turen til Oscarsborg hvor lokale guider tar oss på en omvisning og gjør oss bedre kjent med stedet og den dramatiske hendelsen som altså skjedde for 84 år siden. Få krigsminner står så tydelig fram i vår historie som senkingen av Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940. Trefningene ved Oscarsborg var viktige. Den forsinket tyskernes invasjon av hovedstaden.

Som en kuriositet kan vi nevne at MS Rigmor og skipper Bjørn Salomonsen i vår medvirket i en filminnspilling som omhandlet senkingen av Blücher. MS Rigmor ble i den anledning omdøpt til MS Oscarsborg 2.

Påmelding vil bli tilgjengelig fra 4. juni kl. 14.00

Påmelding og betaling – 750 kr – skjer gjennom MIN SIDE og førstemann-til-mølla gjelder. Det er 50 plasser tilgjengelig.

Det er KUN mulig å kjøpe én billett pr. medlem, og hvert medlem må være logget inn på SIN EGEN KONTO for å bestille og samtidig betale for turen.
Det er bindende påmelding!

 

Detaljer

Dato:
20. august
Tid
08:45 - 15:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , , ,

Sted

Sjøflyhavna
Skroll til toppen