Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Wolfgang Plagge – Humor i musikken (MERK: ikke videoopptak!)

11. juni | 11:00 - 12:30

Det er med stor glede vi ønsker Wolfgang Plagge velkommen tilbake til Senioruniversitetet. Sist snakket han om Romantikken i kunsten. Denne gangen ønsker han å ta for seg «Humor i musikken».

Wolfgang Plagge (f. 1960) begynte å spille klaver som fireåring og ble offentlig kjent da han vant en engelsk TV-konkurranse i 1970. Som tolvåring debuterte han som pianist i Universitetets Aula i Oslo med H.M. Kong Olav til stede i salen.

Plagge har studert klaverspill med Reimar Riefling og Jens Harald Bratlie i Oslo, og med Evgeni Koroliov ved musikkhøgskolen i Hamburg. Hans komposisjonslærere i Norge var Øistein Sommerfeldt og Johan Kvandal. I Tyskland studerte han med ungarskfødte György Ligeti.

Wolfgang Plagge begynte å komponere allerede som barn og har nå en omfattende verksliste med stort innholdsmessig spenn. Som klaversolist og kammermusiker er han aktiv over hele verden, og han samarbeider med en rekke av våre mest anerkjente musikere, både innenlands og utenlands.

Wolfgang Plagge har med årene fått et stort publikum som folkekjær foredragsholder og formidler av musikk, blant annet gjennom tallrike programmer i NRK.

Han er nå professor ved Norges musikkhøgskole.

Detaljer

Dato:
11. juni
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:

Sted

Varmesentralen
Forneburingen 43
Fornebu, 1360
+ Google-kart

Arrangør

Fornebu senioruniversitet
Skroll til toppen