Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Jørn Øyrehagen Sunde – Landslova av 1274: Ei modig samfunnsreform og byrjinga på den norske staten

28. august | 11:00 - 12:30

Landsloven hadde flere steder radikale og kristent inspirerte innslag. De fattiges stilling ble styrket og loven hadde en klar oppmerksomhet mot kvinners rolle, ikke minst ved ekteskapsinngåelse. Loven gjorde det mulig for kvinner å nekte å gifte seg med den foreldrene ønsket. Hadde kvinnen egen formue kunne hun gifte seg med den hun ville ha. Dersom en som stjal mat var arbeidsufør og sultet, kunne vedkommende i følge loven ikke straffes.

Eldre historikere har gjerne fremstilt kong Magnus som svak, men Øyrehagen Sunde har klart en annen oppfatning og dokumenterer dette på en overbevisende måte. Knapt noe historisk dokument har formet, skapt og samlet Norge, som kong Magnus Lagabøtes 750 år gamle landslov.

For å vite hvor man skal, må man vite hvor man kommer fra. Her er det en flott mulighet til å bli bedre kjent med vår historie.

I forbindelse med 750 års jubileet for Landslova av 1274 gav Øyrehagen Sunde ut boken «Kongen, lova og landet» med undertittel «Kong Magnus Lagabøter, landslova av 1274 og det Norge han skapte.» Boka har fått meget god mottagelse.

Detaljer

Dato:
28. august
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart

Arrangør

Fornebu senioruniversitet
Skroll til toppen