Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Wolfgang Plagge – ROMANTIKK I KUNSTEN Hva er det?

11. april 2023 | 11:00 - 12:30

MERK: IKKE VIDEO DENNE GANGEN

Er det bare en merkelapp på kunst fra en egen 200 år gammel kulturell epoke, eller kan vi treffe på det romantiske elementet i eldre og yngre tidsepoker også?

Og hva mener vi med begrepet KLASSISK?

Wolfgang Plagge (f. 1960) begynte å spille klaver som fireåring og ble offentlig kjent da han vant en engelsk TV-konkurranse i 1970. Som tolvåring debuterte han som pianist i Universitetets Aula i Oslo med H.M. Kong Olav til stede i salen.

Plagge har studert klaverspill med Reimar Riefling og Jens Harald Bratlie i Oslo, og med Evgeni Koroliov ved musikkhøgskolen i Hamburg. Hans komposisjonslærere i Norge var Øistein Sommerfeldt og Johan Kvandal. I Tyskland studerte han med ungarskfødte György Ligeti.

Wolfgang Plagge begynte å komponere allerede som barn og har nå en omfattende verkliste med stort innholdsmessig spenn. Som klaversolist og kammermusiker er han aktiv over hele verden, og han samarbeider med en rekke av våre mest anerkjente musikere, både innenlands og utenlands.

Wolfgang Plagge har med årene fått et stort publikum som folkekjær foredragsholder og formidler av musikk, blant annet gjennom tallrike programmer i NRK.

Han er nå professor ved Norges Musikkhøgskole.

 

 

Detaljer

Dato:
11. april 2023
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart
Skroll til toppen