Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

AVLYST grunnet KORONA: STUDIETUR – Tanum kirke & Ringi gård

17. mars 2020 | 10:15 - 13:30

Studieturen er dessverre avlyst i denne omgang. Innbetalt beløp vil bli refundert.

Tanum kirke er en romansk kirke konstruert i en rektangulær form og datert til ca 1100–1130. Kirken ligger på Tanumplatået og er en av to middelalderkirker i Bærum. Den har kalkmalerier fra 1300-tallet og middelalderske skulpturer. Tanum kirke ligger langs middelalderveien som gikk fra Oslo gjennom Bærum til Asker kirke og videre til Lier. Kirken har vært et populært motiv for mange kunstnere.

Øvre Ringi gård er gammel!

Øvre Ringi gård er gammel! Det er funnet steinalderredskap på jordene. Ringi het opprinnelig Ringvin. Navn som ender med -vin er fra før vikingtida. Øvre og Nedre Ringi er skriftlig omtalt allerede på 1300-tallet. Øvre Ringi har vært en tradisjonell østlandsgård med husdyr, korn, poteter og frukt. I 1995 ble den første eplepressen innkjøpt. I 2001 lanserte Ringi, som de første i Norge, eplemost som et alternativ til alkoholholdige drikker og begynte å tappe mosten på vinflasker.

Praktisk informasjon

  • 10:15 Fremmøte Fornebu S mot Snarøyveien
  • 10:30 Avreise med egen buss (presis)
  • 11:00 Omvisning i Tanum kirke
  • 12:15 RINGI gård
  • 13:30 Tilbake på Fornebu S

MERK: Det blir ingen servering i løpet av denne turen bortsett fra smaksprøvene på RINGI gård. Medbragt niste m/ drikke anbefales derfor.

AVLYSNING:  Grunnet KORONA har vi avlyst turen i denne omgang. Vi håper å kunne sette opp denne Tanum-turen senere. De som har betalt 100 kr for å delta, vil få beløpet refundert. Pengene kommer tilbake på den kontoen som ble benyttet ved innbetalingen gjennom vårt betalingssystem.

Detaljer

Dato:
17. mars 2020
Tid
10:15 - 13:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,
Skroll til toppen