Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Bente Kalsnes – Falske nyheter

10. mars 2020 | 11:00 - 12:30

Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten.

Fornebu S / Medlemmer gratis / Ikke-medlem 100 kr fra 10:45 hvis ledig plass

CORONA-INFO

FSU har vært i kontakt med kommuneoverlegen i Bærum. Basert på de rådene vi har fått, gjennomfører vi våre arrangementer som planlagt.  Av hensyn til egen og andres helse oppfordres alle til å være solidariske og følge myndighetenes generelle råd.

De siste årene er det blitt stadig større oppmerksomhet om bruk av falske nyheter – fake news – i den politiske debatten. Problemstillingen var svært aktuell i forbindelse med den amerikanske presidentvalgkampen i 2016, og kan lett bli det igjen ved årets valg. Men falske nyheter er ikke bare et amerikansk fenomen.

FSU får besøk av førsteamanuensis Bente Kalsnes ved Institutt for kommunikasjon, Høyskolen Kristiania. For et halvt år siden ga Kalsnes ut boken “Falske nyheter: Løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentlighet”.  Politisk bruk av sosiale medier, politisk kommunikasjon, digital journalistikk, falske nyheter og desinformasjon er blant hennes forskningsinteresser

Kalsnes har tidligere jobbet som førsteamanuensis ved Institutt for journalistikk og mediefag (OsloMet) og har en doktorgrad fra Institutt for medier og kommunikasjon (UiO). Hun har også jobbet som journalist bl.a. i Dagbladet, Dag og Tid, Dagens Næringsliv og som spaltist i Morgenbladet.

I tillegg er hun med i regjeringens ytringsfrihetskommisjon som ble oppnevnt av Kongen i statsråd den 14. februar.

Bente Kalsnes er med andre ord antagelig den norske samfunnsforsker som har størst innsikt i dette saksfeltet. Hun vil derfor kunne gi oss god hjelp til å orientere oss i et stadig mer krevende nyhetsbilde. 

 

Detaljer

Dato:
10. mars 2020
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Sted

Skroll til toppen