Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Rune Elvik – Eldre i trafikken

5. september 2023 | 11:00 - 12:30

Antall eldre øker både i befolkningen og blant førerkortinnehavere. Tidligere hadde eldre bilførere betydelig høyere skaderisiko i trafikken enn førere i andre aldersgrupper, men etter hvert er disse forskjellene blitt mindre og har forflyttet seg til høyere aldersgrupper. Selv om denne tendensen trolig vil fortsette, må man vente at andelen eldre blant de skadde og drepte i trafikken vil øke.

Et oppfriskningskurs synes å redusere ulykkesrisikoen blant de eldste, men ikke blant «yngre» eldre. Ulike medisinske tester har gjennomgående liten treffsikkerhet og en høy andel falske positive.

Bil er det sikreste transportmiddel for eldre. Hvis de må bytte til andre transportmidler, kan deres skaderisiko øke.

Rune Elvik er statsviter fra Universitetet i Oslo. Han har vært trafikksikkerhetsforsker ved Transportøkonomisk institutt (TØI) siden 1980. I perioden 1994-2015 var han forskningsleder.

Elvik har vært assisterende redaktør i internasjonale tidsskrifter innen trafikksikkerhet og transport, har doktorgrader fra universiteter i Norge og Danmark og har publisert en mengde viteskapelige artikler og TØI-rapporter.

 

 

 

 

Detaljer

Dato:
5. september 2023
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart
Skroll til toppen