Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Randi Rosenqvist – Kriminalomsorg og psykiatriske pasienter

7. februar 2023 | 11:00 - 12:30

Jeg synes at utviklingen i norsk psykiatri har vært veldig positiv for veldig mange grupper, men de dårligst fungerende – de har tapt, sier psykiater Rosenqvist.

Men psykiatrien mangler kapasitet. Det fører til at de som vurderes som mindre farlige raskt er ute i samfunnet igjen. Samtidig er livet i en kommunal bolig, enten alene eller i en fellesbolig, bygd på frivillighet.

Hun brenner for at personer dømt til tidsbestemt psykisk helsevern skal bo i sikkerhetshjem.

Helseforetak i Norge planlegger nå å selge de gamle psykiatriske sykehusene for å realisere tomteverdien. Rosenqvist har engasjert seg i kampen for å bevare Dikemark og Blakstad. Det hadde vært ønskelig om Vestre Viken bestemte seg for å beholde all psykiatri på Blakstad og videreutvikle tilbudet der hvor det er ro, plass, lys og luft, mener hun.

Hun leder aksjonen for bevaring og videreutvikling av de psykiatriske sykehusene og er fagekspert i det offentlige utvalget som skal vurdere endringene i tvangslovgivningen.

Randi Rosenqvist er spesialist i psykiatri og kjent for mange som rettspsykiater. Hun har jobbet i Helsedirektoratet og på Ullevål, Aker, Lovisenberg og Gaustad sykehus. Hun har også jobbet ti år i kriminalomsorgen med psykisk syke innsatte.

Hun tar fortsatt oppdrag som rettspsykiatrisk sakkyndig og jobber utrettelig på mange fronter for psykiatriens svake grupper. 

 

 

Detaljer

Dato:
7. februar 2023
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart
Skroll til toppen