Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Jørn Simen Øverlie og Holger Gulbrandsen – Prøysen: Samfunnsrefseren

14. januar 2020 | 11:00 - 12:30

I samtale med visesangeren Jørn Simen Øverli ønsker Holger Gulbrandsen å presentere Prøysen som visesanger og som person.

MEN – De vil da vise at han ikke er den godmodige mannen med gitaren og det skjeve smilet. De vil vise hans samfunnsrefsende side, med eksempelvis teaterstykket “Trost i taklampa” og flere av hans viser som Slipsteinsvalsen og betydnigen ljåen hadde der. Et annet eksempel er visa om “Alle barn i Lillestrøm” – som er et motsvar til Egners vise om Hottentotten og Hoa.

Jørn Simen og Holger produserte en CD sammen i NRK, hvor Jørn Simen i samspill med KORK og en egen trio betonet Prøysens viser på en måte som gjorde dem politiske, erotiske og refsende. CDen fikk en bred omtale og startet en frisk diskusjon om Prøysens tekster og om han så seg selv i narrens rolle. En som ved sin folkekjære fremtoning og formidlingsevne, presenterte tekster med innhold om hva som kom i fremtiden og advarte mot følgene av det.

Det blir en time med viser dere kjenner og noen dere sannsynligvis aldri har hørt – rammet inn av en samtale mellom Jørn og Holger om CD-produksjonen og deres vinkling av Alfs budskap.

 

Detaljer

Dato:
14. januar 2020
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,

Sted

Skroll til toppen