Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Martin Kolberg – Norsk sosialdemokrati fra Gerhardsen til Støre

4. oktober 2022 | 11:00 - 12:30

Tidligere partisekretær og stortingsrepresentant Martin Kolberg er blitt karakterisert som «Arbeiderpartiet på to bein».

I mer enn 50 år hadde Kolberg sentrale tillitsverv i AUF og Arbeiderpartiet. Fra viktige utsiktsposter fulgte og påvirket han partiets utvikling fra statsbærende parti på 1950- og tidlig 1960-tall til et regjeringsparti i mindretall som konkurrerer med Høyre om å være landets største.

Kolberg sto sentralt på nei-siden i EF-kampen 1972 og ja-siden ved EU-striden i 1994.  Som partisekretær spilte han en avgjørende rolle da Arbeiderpartiet før stortingsvalget i 2005 forlot strategien med alltid å regjere alene, og i stedet bli storebror i en rødgrønn koalisjon.

I over 25 år var Thorbjørn Jagland og Martin Kolberg, begge fra Lier, nære venner og politiske samarbeidspartnere. Dette fikk en brå slutt da Jagland dannet sin regjering i 1996. Kolbergs posisjon i Ap ble på ingen måte svekket av dette bruddet. Men det ga ham et sterkt personlig inntrykk av hvor brutale maktkamper i Ap kan være.

Detaljer

Dato:
4. oktober 2022
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart
Skroll til toppen