Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kjell-Ole Haune – Krigsspor på Fornebu

16. april | 11:00 - 12:30

I forbindelse med byggearbeidene på Fornebu fant Skanska en bunker som hittil hadde vært ukjent for byggherren og kommunen.

Kjell-Ole Haune, med en over-gjennomsnittlig stor interesse for krigsminner i lokalmiljøet, ble kontaktet av OBOS. Haune, som selv vokste opp på Snarøya, hadde selv avlagt bunkeren et besøk kort tid før flyplassen ble nedlagt og hadde egne foto som skapte stor interesse hos Riksantikvaren.

Dette ledet til at Bærum kommune i samarbeid med Riksantikvaren engasjerte Haune for å dokumentere krigsminner i hele Bærum. Arbeidet ble et detektivarbeid der lokalkunnskap og bekjentskaper til tidsvitner ble sentrale for å samle brikkene i et puslespill der mange objekter allerede var blitt fjernet.

I dette foredraget vil Haune ta oss med på en reise i Fornebu sitt landskap som fremdeles inneholder mange spor både fra krigens dager og nærforsvaret av Fornebu i etterkrigstiden.

Haune har sin utdannelse fra England, og har bl.a forelest på London School of Economics, Liverpool Institute for Performing Arts, Norwegian British Chamber og Commerce, Den Norske Klub i London, og Universitetet for Ibsenstudier i Wuhan i Kina.

Detaljer

Dato:
16. april
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart
Skroll til toppen