Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Inga Bejer Engh – Hvordan har barn det i ett av verdens beste land?

30. april | 11:00 - 12:30

Inga Bejer Engh, barneombud fra august 2018, vil fortelle om sine vurderinger av barns oppvekstvilkår og situasjonen i vårt land. Barneombud er en åremålsperiode for seks år og kan ikke forlenges. Bejer Engh er tidligere tingrettsdommer og statsadvokat. I sistnevnte rolle var hun en av aktorene i straffesaken mot Anders Behring Breivik.

Barneombudet er kjent som en frittalende og kompromissløs vokter av barns rettigheter. Hun taler politikere og departementene midt i mot om nødvendig og ønsker bla klargjøring av hvem som har ansvaret for å forebygge ungdomskriminalitet og etterlyser tiltak for unge med rusproblemer, psykiske helseproblemer, og for dem som har utfordringer med vold og aggresjon. Barn og ungdom som blir utsatt for mobbing og krenkelser står også på hennes dagsorden, og kanskje får vi høre noe om barns bruk av sosiale medier.

Medlemmer, som er opptatt av barns rettigheter og situasjon, og det er vi vel alle, bør finne vegen til FSU for å ta del i barneombudets usminkede fortelling om hvordan barn har det i 2024 i ett av verdens beste land.

Detaljer

Dato:
30. april
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,

Sted

Fornebupiloten
Fornebu S + Google-kart

Arrangør

Fornebu senioruniversitet
Skroll til toppen