Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

UTSATT til 4.5 (video) pga KORONA: Anne Spurkland – Immun. Kroppens evige kamp for å overleve; nå også covid-19.

12. januar 2021 | 11:00 - 12:30

Mens de fleste av oss går og venter på en vaksine, trenger vi mer innsikt i hva immunologi er. Anne Spurkland er professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forsker innenfor immunologi.  Immunologi handler om kroppens forsvar mot alle ytre og indre farer. Det er derfor et fagområde som griper inn i omtrent alle forhold som har med kropp og helse å gjøre.

Anne Spurkland har gitt ut en populærvitenskapelig bok som gir oss et innblikk i hva immunforsvaret går ut på og hva det betyr å være immun. Boken kom høsten 2017 og heter «Immun. Kroppens evige kamp for å overleve» (Spartacus). Hun har også en blogg: «Immunglimt.», som anbefales alle interesserte, der hun blant annet har skrevet om immunforsvaret under koronapandemien.

Anne er ellers en allsidig person og har også utgitt en bok om kaker man kan bake uten melk, mel, egg og eller sukker. Boka som heter: «Frie kaker». Her forteller hun om kakekjemi, og når leseren lærer hvilken funksjon de ulike ingrediensene har, blir han (eller hun) bedre i stand til å improvisere. Men det følger også mange oppskrifter med i boken. Men dagens tekst handler om kroppens evige kamp for å overleve, og ikke om Frie kaker.

Detaljer

Dato:
12. januar 2021
Tid
11:00 - 12:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Sted

Skroll til toppen